• Plaats
  • Plaats
  • Voorganger

  Heumen (Oude of Sint-Joriskerk)

  Protestantse Kerk in Nederland (Protestantse Gemeente)

  Heumen Dorpstraat 19 6582 AL Heumen toon op kaart

  Predikant: dr. H.T. Kroesbergen

  Consulent: ds. D.F. Blom

  Reguliere kerktijden: 10:00

  Bekijk het beroepingswerk van deze gemeente.

  Over de gemeente

  Zolang de lockdown duurt  worden de diensten alleen online uitgezonden. In de kerk zijn alleen mensen aanwezig die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten plaatsvinden van de kerkdienst. U kunt meekijken via Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwe8Hhquoo52Q8apDJj-8Ig/live

  Vooralsnog gelden daarna de eerdere coronamaatregelen:

  Welkom bij onze zondagse vieringen om 10.00 uur in Heumen of bij andere activiteiten.
  Vanwege de coronamaatregelen kunnen er niet meer dan 30 personen op 1,5 meter aanwezig zijn. U kunt zich aanmelden voor de dienst via scriba@pknheumen.nl.
  Wekelijks kan 1/3 van de (gast)leden aanwezig zijn op basis van achternaam. Op www.pknheumen.nl vindt u welke letters aan de beurt zijn.

  Het werkgebied van de Protestantse Gemeente Heumen bestaat uit de Gelderse kernen Malden, Heumen, Nederasselt en Overasselt, en de Limburgse kernen Molenhoek en Mook.

  Deze gemeente is in 1971 ontstaan na de fusie van de Hervormde gemeente van Overasselt en Nederasselt en de Hervormde gemeente van Heumen en Malden. Thans kerken wij in de historische kerk van Heumen.

  Informatie over ons kerkgebouw: https://www.pknheumen.nl/st-joriskerk/historie-van-de-kerk/

  Missie
  Wij zijn gemeente van Christus, 
  gastvrij, eigenzinnig,
  delen verhalen, liederen, in lief en leed, 
  als inspiratie voor leven en samenleven.

  Toelichting                                                   
  We hebben de intentie om gemeente van Christus te zijn, oecumenisch, open en eigenzinnig. We willen een eigen kleur aan het kerkzijn geven.
  Met oecumenisch zijn, bedoelen we verbonden met Christelijke gemeenschappen en allen die in de geest van Christus willen leven. Ook staan we open voor andere levensovertuigingen. We willen met ieder samenwerken aan:  vrede, gerechtigheid en heelheid van de schepping.
  Er is ruimte voor een persoonlijke zoektocht naar de zin van het leven. Het gesprek met anderen hierover kan verrijkend zijn. We stimuleren dit ook in vieringen, waarin de bijbellezing, de tafelviering en de doop centrale momenten zijn. We proberen er inspiratie uit te putten voor ons leven. En we stimuleren de bezinning op actuele thema’s en activiteiten in de samenleving. Bij het vieren, leren en dienen proberen we te delen: ervaringen van ons leven en geloven.

  Lees meer
  Dit is mijn thuisgemeente
  Website gemeenteLive meekijken (YouTube)Terugkijken (code nodig via scriba@pknheumen.nl) Kerktijden op uw website Voeg toe aan agenda

  Diensten in uw agenda

  Voeg de volgende link toe aan uw agenda: https://www.kerktijden.nl/data/kerktijden/gemeente/3931/ical

  Kerktijden op uw website

  Voor het tonen van kerktijden op externe websites is een widget ontwikkeld. De beheerder van de website kan deze widget plaatsen.

  Bij het gebruiken van de widget gaat u akkoord met het volgende:
  - Het logo van kerktijden dient zichtbaar te blijven.
  - De link naar kerktijden.nl dient zichtbaar te blijven.

  Voor het gebruik van de widget dient jQuery beschikbaar te zijn op de website. U kunt dit doen door:
  <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.2.0/jquery.min.js"></script> toe te voegen binnen de <head></head> tags van de website.

  Voeg de onderstaande code op de gewenste plek toe aan de html van de website. Deze code is specifiek voor de gemeente; Heumen (Oude of Sint-Joriskerk)

  <script id="kerktijden-widget-gem-3931" data-weken=3 src="https://www.kerktijden.nl/widget/kerktijdenV2-min.js" type="text/javascript"></script>

  U kunt de styling van de widget aanpassen binnen de stylesheets van de website.

  Diensten

  vorige diensten
  meer diensten
  toon foto's