• Plaats
  • Plaats
  • Voorganger

  Zoetermeer (Oosterkerkgemeente)

  Protestantse Kerk in Nederland (Hervormde Gemeente)

  Zoetermeer Oosterheemplein 320 2721 ND Zoetermeer toon op kaart

  Reguliere kerktijden: 09:30 en 17:00

  Bekijk het beroepingswerk van deze gemeente.

  Over de gemeente

  De Oosterkerkgemeente is een mix van mensen: kinderen, tieners, jongeren, volwassenen. Jonge gezinnen en mensen op leeftijd. Geen gesloten groep, meer een eenheid die betrokken wil zijn op elkaar en voor nieuwe mensen openstaat. Saamhorigheid groeit door ontmoeting met elkaar. We proberen elkaar te kennen. Omdat we geloven in het bestaan van een God, aan Wie we ons leven danken. Zonder Hem kunnen we niet leven, zonder elkaar ook niet. Het is liefde voor Hem en aandacht voor een ander dat ons in de kerk bij elkaar brengt. Ontmoeting is belangrijk. Je hebt een plaats nodig waar je je kunt warmen aan Gods liefde, en waar je elkaar kunt tegenkomen.

  Het draait in de Oosterkerk om Jezus, de Zoon van God en Verlosser van mensen. God is de Schepper en Vader van mensen die Hem als Heer erkennen. Er is een enorme breuk in de relatie tussen God en mensen ontstaan. Jezus Christus heeft zijn leven opgeofferd aan een kruis om ons weer bij God terug te brengen. Dat is goed nieuws, dat heet Evangelie. Het geeft zin aan ons bestaan. Het is, heel kort, de essentie van christen zijn, van gelovige te zijn. Het is daarom dat de Oosterkerkgemeente op zondag bij elkaar komt. In de zondagse diensten kunnen we God bidden en danken, onze zorgen bij Hem brengen en vooral horen Wie Hij is en wil zijn voor mensen. Dat betekent dat de Bijbel gelezen wordt, dat we vol kunnen worden met Gods Geest en dat we met liefde willen omkijken naar elkaar. 

  Elke zondag houden wij twee erediensten: om 9.30 uur en 17.00 uur. Naast de reguliere diensten zijn er ook andersoortige diensten:

  De Hart4U-diensten waarin een andere muziekstijl klinkt en gemeenteleden meer participeren dan in reguliere kerkdiensten. Deze diensten zijn 1x per maand op zondag om 17.00 uur;
  • De Perronmeetings, die gericht zijn op zoekenden en mensen die minder affiniteit hebben met traditionele vormen van kerk-zijn. Deze Perronmeetings worden gehouden op zondag om 11.00 uur in zaal 4 in de Oosterkerk.

  De activiteiten en diensten van onze gemeente kunnen worden samengevat in de woorden: vieren, leren, dienen en delen.

   

  Lees meer
  Dit is mijn thuisgemeente
  Website gemeenteKerkomroepYouTube Kerktijden op uw website Voeg toe aan agenda

  Diensten in uw agenda

  Voeg de volgende link toe aan uw agenda: https://www.kerktijden.nl/data/kerktijden/gemeente/1002/ical

  Kerktijden op uw website

  Voor het tonen van kerktijden op externe websites is een widget ontwikkeld. De beheerder van de website kan deze widget plaatsen.

  Bij het gebruiken van de widget gaat u akkoord met het volgende:
  - Het logo van kerktijden dient zichtbaar te blijven.
  - De link naar kerktijden.nl dient zichtbaar te blijven.

  Voor het gebruik van de widget dient jQuery beschikbaar te zijn op de website. U kunt dit doen door:
  <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.2.0/jquery.min.js"></script> toe te voegen binnen de <head></head> tags van de website.

  Voeg de onderstaande code op de gewenste plek toe aan de html van de website. Deze code is specifiek voor de gemeente; Zoetermeer (Oosterkerkgemeente)

  <script id="kerktijden-widget-gem-1002" data-weken=3 src="https://www.kerktijden.nl/widget/kerktijdenV2-min.js" type="text/javascript"></script>

  U kunt de styling van de widget aanpassen binnen de stylesheets van de website.

  Contactpersonen

  Scriba
  dhr. M. HeikoopRijnstroom64 2721 DLZoetermeer
  Scriba diaconie
  C.L.W. HakBladgroen11 2718 EDZoetermeer079-3167877

  Diensten

  vorige diensten
  meer diensten